Lasergraveren in kristalglas

Hoe we deze exclusieve producten maken is bijna net zo interessant als het product zelf. Het is een uniek proces waarbij computergestuurde laserstralen in een blok optisch zuiver kristalglas worden geschoten om afbeeldingen te creëeren zonder het oppervlak te beschadigen. Het 3-dimensionale ontwerp geeft een prachtig effect, alsof het in de ruimte zweeft, aan zelfs de meest simpele ontwerpen.

Optisch zuiver kristalglas wordt gebruikt omdat alleen het zuiverste, smetteloze, meest perfecte kristal in staat is om een perfect resultaat te garanderen omdat het de laserstralen niet afbuigt. Elke pixel wordt gevormd door een “micro-explosie” veroorzaakt door de laserstralen die het hart  van het kristal veranderen en er een afbeelding in vormen, terwijl de buitenkant van het kristal onbeschadigd blijft.

De meest fijne details zijn van alle zijden te bewonderen. Het resultaat is een gedistingeerd kunstwerk dat klasse en elegantie uitstraalt.

Digital Printing
Met deze techniek is het mogelijk om direct in full collor op glas te printen d.m.v. pigmentkleuren. Deze prints zijn lichtdoorlatend en alleen geschikt om binnen te plaatsen.

Glasfusing
ook wel genoemd gefused glas, fused glas, gesmolten glas- en smeltend glas-techniek – is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen.